tankekaoset

Kronisk sykdom - hva venter rundt neste sving?

Når man er kronisk syk som jeg jo er, vet man aldri hva dagene bringer. Selv om jeg er inne i en god periode nå ligger det og ulmer i bakhodet, får jeg ha det bra en stund nå eller blir jeg plutselig dårlig igjen? Hvor lang tid går det før jeg nok en gang må sette resten av verden og livet på vent mens jeg kjemper kamper ingen skulle ha måttet håndtere på en sykehusavdeling? Får jeg en god høst? Blir jeg dårlig når desember nærmer seg og må finne meg i at senga jeg skal sove i i jula befinner seg på avdelingen for tredje år på rad? Selvfølgelig håper jeg jo på det beste og at forma holder seg så bra som den er nå i lang, lang tid, men som jeg har erfart hundre ganger før og vet innmari godt så kan jeg ikke vite for alt kan snu ganske fort. 

Selvfølgelig har jeg dårlige dager og livet mitt dreier seg mye rundt sykdomshåndtering selv når jeg er i såpass god form som jeg er nå, det viser bare eksempelet fra i går ettermiddag - da var alt kjempevanskelig og jeg brukte resten av kvelden til å unngå å falle inn i dissosiasjonshelvette, og jeg klarte det heldigvis, ihvertfall sånn nesten. Heldigvis er dagen i dag mye bedre, jeg var nok bare sliten og kjente det ikke før alt raste, noe som de poengterer gang på gang at jeg må passe på... 

Tror dere ikke forresten at jeg våknet rundt halv to i natt av at Tatou kastet opp i senga mi da? Joda, artig det. Han er en nater til å spise gress skjønner dere. Selv om han vet han ikke får lov, og som regel klarer jeg å stoppe han, men nå hadde han da klart å snike til seg litt grønt. Det er en grunn til at jeg har ett såkalt "tisselaken" under lakenet mitt, for han har allerede ødelagt en overmadrass, og det er nok, haha. Jeg har jo vasking på planen i dag, og det var soverom/bad/gang som er på planen så det passet jo veldig bra. Nå er senga skiftet på og gulvet vasket heldigvis. 

Jeg sitter egentlig bare å venter på at Mamma skal komme en tur, det er på tide å ta siste solingsøkt før vi møter ekte solstråler. Jeg holdt forresten på å daue når jeg sjekket værvarselet for Oba, jeg har jo sjekket hver dag i to uker nå og det har bare vært strålende full sol, men tror dere ikke at det nå viser at det skal pissregne på mandag når vi kommer ned? Haha, typisk min flaks, men det blir nok plenty av solskinnsdager så sånn sett er det jo ikke noe stress, det er bare teit at det er regn som møter oss første dagen. 

Jeg får vel sette på litt kaffe til hun kommer, så vi snakkes snart da dere. 

Klem Håp<3

 

#kronisksyk #psykiskhelse #mentalhelse #helse #sykdom #usikkert #sykehus #forhåpninger #dissosiasjon #ptsd #angst #dyr #pelshjerter #solarium #ferie #sommer #forventninger #glede #håp

4 kommentarer

Torunn

15.06.2017 kl.17:08

Kronisk sykdom er ikke bare-bare, nei!

Ha en fortsatt fin dag :)
Torunn: Nei, det skal være sikkert og visst. Takk, ha en riktig god dag du også :)

S

17.06.2017 kl.09:10

bittersøtt

savn og minner

om min balkong

på lukket avdeling

1000 sigaretter

fanget fugl

vi var gale

vi var friske

jeg tenker på dem

som fortsatt er der

på balkongen

jeg er utenfor

i solen

på gresset

jeg var en av dem

jeg er der fortsatt

jeg ønsker dem så godt

skal du være noe kronisk

så vær deg selv

det feiler deg ingenting

inne i deg

er du deg

du er meg

vi er der

på våre balkonger

fri som fugler
S: <3<3<3

Skriv en ny kommentar

tankekaoset - et psykt innblikk

tankekaoset - et psykt innblikk

26, Ålesund

Det er langt og lenge siden Mørket kom og tok meg til fange, mens andre ungdommer hadde dager fylt med glede hadde jeg en regnsky over hodet og det har preget meg mye. Jeg har vært psykisk syk over halve livet mitt, og trodde ikke jeg kom til å fylle tretten år en gang, men nå er jeg her, 23 år gammel og klar for å kjempe videre mot en bedre hverdag og et bedre liv. Se under "OM TANKEKAOSET" øverst til venstre for å lese mer om meg og min historie. Here we go.. Bloggen. Dette er min måte å hjelpe meg selv på, min måte å få ut litt av kaoset som herjer på innsiden og ødelegger mye.


Design avUlrikke

Follow on Bloglovin
hits